Een goed beveiligde website is tegenwoordig een vereiste.
Het hebben van een website die onvoldoende beveiligd is brengt grote risico’s met zich mee.
Denk hierbij aan de volgende problemen die op kunnen treden:

  • Site Hack, uw website toont uw website niet meer maar van een of andere terroristische organisatie
  • Database Hack, personen die geen toegang horen te hebben tot de database kunnen niet alleen bij uw database, maar ze kunnen ook de gehele database uitlezen en waardes aanpassen. Alle gegevens in de database liggen op straat.
  • Spam, een subtielere vorm van gehackt zijn is spam op uw website, zo kunnen er verborgen links worden weggezet die malafide scripts laden. U en uw bezoekers hebben hier last van en het be├»nvloedt de prestatie van uw website negatief.
  • DDoS Aanvallen, wanneer er onvoldoende beveiliging aanwezig is kunt u flinke last hebben van DDoS aanvallen. Een Firewall en goede geconfigureerde website en server zijn dus van groot belang om de negatieve impact van deze aanvallen aanzienlijk te beperken.
  • Kleine Lekken, deze kunnen uiteindelijk grote gevolgen hebben. Zo kan een hacker via een klein hack ervoor zorgen dat andere beveiligingen omzeilt of uitgezet worden. Een klein lek kan de dam dus doen breken.
  • Corrupte Back-ups, wanneer een hack lange tijd niet wordt opgemerkt kan deze negatieve gevolgen hebben op uw back-ups. Ze zullen minstens allemaal de hack bevatten om nog niet te spreken over andere nadelige gevolgen.
  • Zware Beschadigingen, een hack kan uw website flink beschadigen. Zo kan het gebeuren dat uw back-ups niet langer gemaakt worden of dat deze corrupt zijn. Ook kunnen er verborgen malafide script weggezet worden die niet opvallen en die moeilijk detectbaar zijn door anti-virus en anti-spyware software. Zulke problemen kunnen uiteindelijk alleen met de hand worden opgelost wat veel tijd in beslag kan nemen.
  • Negatieve invloed op SEO, een hack heeft vrijwel altijd een negatieve impact op Zoekmachine Optimalisatie (SEO). Sites die offline gaan, verkeerde content presenteren of malafide scripts laden waar de website bezoeker last van heeft. Anti-virus bedrijven en zoekmachines zoals Google kijken hier streng naar en hebben het beste voor met de website bezoeker. Een gehackte website is voor uw organisatie dus een grote klap.

Uw online representatie is niet klaar met alleen een website en een goede SEO.
Beveiliging is cruciaal en wordt vaak over het hoofd gezien.

Zorg er dus voor dat uw Presterende Website goed beveiligd is!

Neem contact met ons op voor meer informatie en een passend advies.