Door gebruik te maken van de juiste software kan uw organisatie beter gaan presteren.
Zo zal goede software veel van uw werkzaamheden kunnen verlichten wat zal resulteren in snellere en betere resultaten.

 

Richtlijnen bepalen?

Welke software is voor u geschikt? Welke software past bij uw organisatie?

Om de antwoorden op deze vragen te krijgen is het van belang dat u een inschatting maakt van:

  • Wat u nodig heeft?
  • Uw Budget?
  • Kennis en Gebruiksvriendelijkheid

 

Software zal u moeten leveren wat u nodig heeft, als u bijvoorbeeld een website laat maken dan is dit niet alleen een luxe visitekaartje.
Het is ook onderdeel van uw online representatie en bedrijfsmarketing, zo verandert u uw gewone website in een presterende website waarmee u een betere conversie kunt realiseren.

Ook is uw budget belangrijk, zorg ervoor dat u alleen betaald voor wat u nodig heeft. Het is natuurlijk niet handig als u betaald voor software die u niet of sporadisch gebruikt.
Zo kunt u uw budget beter onder controle houden en gebruiken voor doeleinden waar u daadwerkelijk iets aan heeft en wat voor u iets oplevert.

Een belangrijk onderdeel bij het kiezen van de juiste software is ook de gebruiksvriendelijkheid, overbodige functionaliteiten hebben een groot nadeel op de gebruiksvriendelijkheid. Ook moet de software ontwikkeld zijn zodat deze te gebruiken is door mensen die gewend zijn om met bijvoorbeeld een office pakket te kunnen werken.
Dit bespaart energie en tijd doordat uw mensen weinig tot geen extra tijd hoeven te besteden aan het leren kennen van, het en werken met de software.

Ook is de leverancier belangrijk, is deze betrouwbaar, is er goede support, en zorgt de leverancier ervoor dat de software duidelijk en simpel in gebruik is.

 

Zorg er dus voor dat u de juiste software en de juiste leverancier kiest die u verder helpen.

 

Kiezen?

Als u uw richtlijnen heeft bepaald kunt u een selectie gaan maken van software en leveranciers die aan uw eisen voldoen.

Enkele punten om in gedachten te houden bij het maken van uw keuze:

  • Prijs / Kwaliteit
  • Referenties
  • Organisatie

 

Vaak is goedkoop, duurkoop. Kies dus door een product dat niet ‘te’ goedkoop, de kans dat u spijt gaat krijgen van uw aankoop is dan vrij hoog.
Goedkope software zit vaak slecht in elkaar en houdt weinig tot geen rekening met de gebruiker. Kies dus voor software die niet alleen alle functionaliteiten biedt die u nodig heeft, maar ook gebruiksvriendelijk is.

De referenties van de software zullen u ook verder helpen aangezien dit eerdere klanten en gebruikers van de software zijn, hun beoordelingen kunnen u beter helpen om de juiste keuze te maken.
Bedenk wel, perfecte software bestaat niet. Zeer Goede software bestaat wel.

Bij het maken van uw keuze is de organisatie ook belangrijk, hoe presenteert de organisatie zich en zijn ze betrouwbaar. Leveren ze wat ze zeggen dat ze zullen leveren?
Hoe is de support? U kunt antwoorden op deze vragen krijgen door eerdere klanten te benaderen en hun mening over de organisatie te vragen. Zo krijgt u iets meer duidelijkheid en helderheid wat u zal helpen bij het maken van de juiste keuze.

 

Waarom?

Het kost u misschien wat tijd om de juiste selectie te maken en vervolgens uw software uit te kiezen. Bedenk wel dat dit zich terugbetaald in de tijd die u hiervoor terug krijgt.

Goede software verdient niet alleen de kosten terug, maar zal u zelfs helpen om (indirecte) winst eruit te halen. Tijd is geld, zeker als je een klus van 8 uur terug kunt brengen naar een magere 2 uur.

Het lijkt soms miscchien onmogelijk, maar goede software werkt voor u.

Zo kunt u een betere efficiëntie realiseren en uw kosten beperken.

 

Wilt u hulp bij het kiezen van de juiste software? Wij beschikken over een assortiment aan ‘hand-picked’ software pakketten die voor u presteren.

U kunt voor meer informatie contact met ons opnemen, realiseer nú een presterende ICT.