Mobile Device Management (MDM) verwijst naar elke routine of hulpmiddel die bedoeld zijn om applicaties, gegevens en configuratie-instellingen naar apparaten te sturen die draadloos kunnen communiceren (zoals laptops, mobiele telefoons en PDA’s).

Mobile Device Management helpt bij het optimaliseren van de functionaliteit en beveiliging van een mobiel communicatienetwerk, terwijl de kosten geminimaliseerd blijven. Ook kan er een beter toezicht op de apparaten worden gehouden.

Zo kunnen de devices ingesteld worden om de gebruiker te verplichten verbeterde producten te gebruiken die veiligheid en productiviteit bevorderen.

Beveiligde e-mail
Bijna alle MDM producten ondersteunen eenvoudige integratie met Exchange Server (2010, 2013), Office365, Lotus Notes, Blackberry Enterprise Server (BES) en anderen. Dit levert flexibiliteit van de configuratie van Email-over-lucht. Secure Docs: MDM gegevens van het klembord of bijlagen beter beveiligen. Zo komt bedrijfsgevoelige informatie niet op straat te liggen.

Veilige Browser
Met behulp van beveiligde browser kunnen veel potentiële veiligheidsrisico’s vermeden worden. Elke MDM oplossing wordt geleverd met ingebouwde en aangepaste browser. De beheerder kan inheemse browsers uitschakelen om de gebruiker te dwingen om de Secure Browser te gebruiken. URL-filtering kan worden afgedwongen als extra maatregel om de productiviteit te verhogen en beveiliging te waarborgen.

Veilige App Catalogus
Doormiddel van de app catalogus kan de organisatie toestaan welke apps er op de devices gebruikt dienen te worden. Zo kunnen bepaalde apps verplicht zijn en gelocked worden terwijl andere apps niet in de catalogus voor zullen komen. Deze worden dan niet zichtbaar en kunnen niet geïnstalleerd of gebruikt worden.

U kunt uw mobile devices dus net als uw pc eenvoudig laten beheren doormiddel van Mobile Device Management.
Zo kunt u de productiviteit en de beveiliging in uw organisatie aanzienlijk verbeteren.

Wilt u meer informatie of een advies gesprek?
Neem dan contact met ons op.